Pošta, telekomunikácie a elektronický obchod 2014, 9(1):7-16 | DOI: 10.26552/pte.C.2014.1.2

Využitie teórie kritických faktorov úspechu pri dosahovaní konkurenčnej výhody

Monika Ďugelová, Mariana Strenitzerová
Žilinská Univerzita v Žiline, Fakulta prevádzky a ekonomiky dopravy a spojov, Katedra spojov, Univerzitná 1, 010 26 Žilina, Slovenská republika

The strategic capability achieving with appropriate resources is an important factor for fighting the downturns. The organisations need to find the right resources and qualifications to gain competitive advantage. The theory of Critical Success Factor can help to join a strategy and the possibilities of organisation. The purpose of our paper is to show the importance of Critical Success Factor for organisation and possibilities of implementation the theory to the strategy analysis process.

Kľúčové slová: Critical Success Factor, Balanced Scorecard, Strategy analysis, VRIO theory

Uverejnené: March 30, 2014  Zobraziť citáciu

ACS AIP APA ASA Harvard Chicago Chicago Notes IEEE ISO690 MLA NLM Turabian Vancouver
Ďugelová, M., & Strenitzerová, M. (2014). Využitie teórie kritických faktorov úspechu pri dosahovaní konkurenčnej výhody. Pošta, telekomunikácie a elektronický obchod9(1), 7-16. doi: 10.26552/pte.C.2014.1.2
Stiahnuť citáciu

Referencie

  1. Johnson, G., Scholes, K.: Cesty k úspešnému podniku. Praha: Computer Press, 2000. 803 s. ISBN 80-7226-220-3
  2. CHOVŇÁK, M.: Pricemania.sk: Veľký prieskum e-shopov. [online]. 2013. [cit. 2014-04-26]. Dostupné na internete
  3. ŠTOFKOVÁ, J., ŠTOFKOVÁ, K.: Využitie metódy BSC v riadení podniku. IV. medzinárodná vedecká konferencia - zborník príspevkov : 17.-18. apríl 2008, Žilina. ISBN 978-80-8070-819-1.
  4. BALANCED SCORECARD INSTITUTE: Balanced Scorecard Basics. [online]. 2013. [cit. 2014-04-26]. Dostupné na internete
  5. JANDZIKOVA, K., STRENITZEROVA, M.: Uplatnenie metodiky BSC pri vytváraní stratégie riadenia ľudských zdrojov v Slovenskej pošte, a. s. In: Pošta, telekomunikácie a elektronický obchod. 4/2010. s. ISSN 1336-8281

Tento článok je publikovaný v režime otvoreného prístupu k vedeckým informáciam (Open Access), ktorý je distribuovaný pod licenciou Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC BY 4.0), ktorá umožňuje distribúciu, reprodukciu a zmeny, ak sa pôvodna práca riadne ocitovaná. Distribúcia, reprodukcia alebo zmeny, ktoré nie sú v súlade s podmienkami tejto licencie, nie sú povolené.