Pošta, telekomunikácie a elektronický obchod 2018, 13(2):20-26 | DOI: 10.26552/pte.C.2018.2.3
Analýza metód stanovenia hodnoty podniku platných v podmienkach Slovenskej republiky
- Žilinská univerzita v Žiline - F PEDAS, Univerzitná 1, 010 26 Žilina
Determining the value of a company can be done by different, determined methods. The aim of the paper is to inform the reader about methods of determining the value of a company in the conditions of the Slovak Republic. The main objective is analysis the methods of determining the value of a company. To achieve the goal, secondary research was needed in which we analysed the methods and their advantages and disadvantages. We analysed the methods that are used for determining the value and are valid under the conditions of the Slovak legislation.
Kľúčové slová: Determination of enterprise value, Value of the company, Value methods
Uverejnené: September 30, 2018 Zobraziť citáciu
Referencie
- HARUMOVÁ, A. A KOL.: Stanovenie hodnoty majetku - hlavné aspekty ekonomickej, znaleckej a expertnej činnosti, 1 vydanie, Iura Edition, Bratislava, 2008, 499 s., ISBN 978-80-8078-224-5
- KARDOŠ, P., JAKUBEC, M.: Riadenie hodnoty podniku, 1 vydanie, Bratislava: Wolters Kluwer, 2016., 284 s., ISBN 978-80-8168-460-9
- FETISOVÁ, E. A KOL.: Podnikové financie - praktické aplikácie a zbierka príkladov, 1 vydanie, Wolters Kluwer, Bratislava, 2015, 196 s., ISBN 978-80-8078-259-7
- SZILÁGYI, M., SEDLÁKOVÁ, I.: Ekonomické a právne aspekty stanovenia všeobecnej hodnoty podniku, 1 vydanie, EDIS, Žilina, 2002, 248 s., ISBN 80-7100-976
- Zákon č. 358/2004 Z. z. o znalcoch, tlmočníkoch a prekladateľoch
- Vyhláška Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky č. 492/2004 Z. z. o stanovení všeobecnej hodnoty majetku
- Ako znalec vypočíta hodnotu podniku? [online.] Dostupné na internete:
- PETRÁKOVÁ, Z. Stanovenie hodnoty podniku, 1 vydanie Bratislava: SLOVENSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA, 2011. 68 s. ISBN 978-80-227-3429-5
- Porovnávacia metóda. [online.] Dostupné na internete:
Tento článok je publikovaný v režime otvoreného prístupu k vedeckým informáciam (Open Access), ktorý je distribuovaný pod licenciou Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC BY 4.0), ktorá umožňuje distribúciu, reprodukciu a zmeny, ak sa pôvodna práca riadne ocitovaná. Distribúcia, reprodukcia alebo zmeny, ktoré nie sú v súlade s podmienkami tejto licencie, nie sú povolené.


